2015. július 24., péntek

Cukorgyanta

Nőként örök küzdelmet vívunk, külső belső kényszer hatására, hogy egyetlen egy szál szőr se legyen ott, ahol nem szeretnénk, ahol meg kell, ott pont úgy álljon, ahogy az a legkívánatosabb.
Annyi lehetőség van a piacon, hogy csak kapkodjuk a fejünket, krém, borotva, kozmetikus, végtelen (haha, persze), és ki tudja még miféle kütyüket tár elénk a kereskedelem kreatív pénzgyűjtő rendszere. Én az önállóság, egyszerűség, tisztaság, átláthatóság híve vagyok. Na meg a praktikum is fontos szempont. Ne kelljen túl gyakran csinálni. Ne dolgozzak magam ellen, a látszólag gyors megoldással, ahogy azt a borotva teszi.

Ha van jó fej kozmetikus, és anyagi háttér, a kozmetikus jó. Legyen az ő törölközője gyantás, és mozdulhassak ki egy kicsit, csak magamra, adott esetben a szőrtelenítő fájdalomra koncentrálva. A magam részéről sokszor már a bejelentkezés is nehézségekbe ütközik. Tervezhetetlenek a napjaim. Vannak azonban nyugalmat ígérő esték, amiket altatás után magamra fordíthatok. És ha már a konyha amúgy is a szerelmem, a szőrtelenítés önkínzó rítusa is kezdődjön itt.
Egy kis cukor, víz, citromlé tűzre tételével már készül is az édes, mámorító, csillogó lábakat biztosító massza. Amíg készül, nyugodtan igyunk egy finom teát, vagy ha ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, mosogassunk el, hogy ne lebegjen sürgető pallosként a fejünk fölött a reggeli teli mosogató rémképe.

Nem szeretem, amikor az otthon elkészíthető gyors, egyszerű praktikus dolgokat túlideologizálva mutatja be a net. Mert ez a cukorgyanta is pl. tök egyszerű dolog, de nekem a 3. adag sikerült jól. Ezért javaslom, hogy
  1. vagy legyünk kitartóak, és elszántak
  2. ha az első alatt elmosogattunk, és ezért odaégett, a következőnél igyunk egy teát
  3. hívjunk át egy barátnőt is, hogy a humor és a jó társaság átlendítsen a kudarcos gyantaélményeken
  4. ígérem, hogy bele lehet jönni, és a 4. alkalommal már el sem tudjuk képzelni, mi nem sikerült ezen elsőre
  5. és ne legyen igazam, sikerüljön elsőre!!!! a kezdők szerencséje gyakran velünk van
Ajánlok egy videót, ami nekem a legjobb segítséget adta, de nézelődjetek még nyugodtan.
https://www.youtube.com/watch?v=WoS1uuddqcM&feature=youtu.be
Amikor elkészül a megfelelő színű, állagú massza, akkor maga a művelet már igazán gyerekjáték, és nagyon hatékony! Lebegjen ez a szemünk előtt.
A tárolása nekem sosem sikerült. Vagyis el van a hűtőben, de használható nekem többé már nem lett. Tehát hamar kipateroltam a fontosabb dolgok számára fenntartott helyről.

Gyantára fel, és leginkább egy olyan világra, ahol ezt tényleg barátnőkkel, nevetgélve, kényes elérhetetlen pontokban kisegítve végezhetjük el ezt a kényes műveletet.

Szilda
(fotók: Szilda)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése