2015. július 3., péntek

Női kézben Női pénz

A világ problémáira kicsiben is nagyban az lesz a legátfogóbb hatással, ha a női pénz elterjed.
Női pénz, ami nemcsak jóllétet és gazdagságot hoz, de meg is menti a világot.
Miért gondolom azt, hogy a nőknek kellene rendelkeznie a pénzek nagy része felett?
Visszakérdezek:
·         Te is olyan nő, vagy női módon gondolkodó vagy, aki ha megnyerné a lottóötöst, akkor alapítványokat hozna létre gyerekétkeztetésre, vagy jobb oktatásra, vagy idősek gondozására?
·         Esetleg az egész rokonságnak, vagy az ismerősöknek kifizetnéd belőle a hitelét?
·         Esetleg a gyerekednek, szüleidnek, párodnak vennéd meg, amire vágyik?
·         Vagy talán egy Földünknek is jóleső öko-gazdaságot hoznál létre?
·         És csak utolsó sorban gondolkodná el arról, hogy netán magadnak mi is esne jól?
·         Neked is nagyon hátul van a vételi listán a Ferrari, a luxusjacht, és az igazgyöngy nyaklánc?

Képzeld el, egy nőket segítő coach szerint ezek a válaszok jönnek, és hasonló sorrendben, amikor nőket kérdez meg, mire költenének nagy mennyiségű pénzösszeget.
Nemcsak elméletben van ez így, a nők, a női módon gondolkodók a pénznek nem az összegét, és nem a fizikai formáját nézik, hanem azt, hogy milyen jó dolgokat lehet vele létrehozni.
Ezért aztán ki merem jelenteni, hogy ha a női pénzt keresőket (nőket, női módon gondolkodó pénzkeresőket) segítjük az eredményesebb vállalkozásban, és a jobb, hatékonyabb profittermelésben, akkor az a profit jobb helyre megy, és a világunk jobb világ lesz.
Így aztán egy dolgom van: neked, mint női pénz keresőnek megtanítani, hogyan, miként lehet kevesebb munkával, több örömmel nagyobb gazdagságot létrehozni.  Sőt, nem is megtanítani, hanem a világ hamis pénz tanításait lefejtve előhozni a saját pénz kreativitásodat!
Amikor a nők kézbe veszik a pénzüket, kézbe veszik a sorsukat is. Akár kényszerűségből, akár belső igény vezeti őket, a nők még sugárzóbbak, még kedvesebbek, érzékibbek, vagyis a NŐI PÉNZZEL való foglalkozástól még jobban nők lesznek. Nem viccelek, látom magam körül az élő példákat.

Készült felmérés is a női pénzköltési szokásokról. A nők a pénzüket használva több segítséget adnak másoknak, jobb dolgokat hoznak létre a gyerekek részére, jobb oktatást tudnak biztosítani, és sokkal kevesebbet költenek agresszív dolgokra, mint például a háború.
A nők ha pénzhez jutnak, ha pénzt keresnek, nagylelkűek másokkal való munkakapcsolataik díjazásában, és kevésbé használnak ki másokat, például az alvállalkozókat, vagy a beosztottakat. A nők a pletykával ellentétben kevesebbet költenek szórakozásukra és hobbira. (Forrás: http://www.eletforma.hu/hirek/nok-ferfiak-penzugyek-miben-hasonlitunk-miben-nem/)

Statisztika? Lehet. Előítélet? Akkor már inkább statisztika.
Nemcsak hogy tisztelet azoknak a férfiaknak, akik kivételek a férfias pénzkereseti és pénzköltési szokások alól, de pont miattuk kitágítom az egész gondolkodásmódot.
Van férfias pénzkereseti és pénzköltési típus, és van nőies.
A férfias csőlátású, és a pénz mennyiségét azonosítja a saját céljával, majd megszerzi, tűzön-vízen át, ezt látjuk a legtöbb helyen, ez érzékelhető a nagyvállalati rendszerben, de a társadalmi előítéletek is ezt erősítik. Ezzel szemben van nőies pénzkereseti és pénzköltési viselkedésmód, ami a pénz értékét, a pénz megszerzésének külső és belső körülményeit azonosítja saját jólétével, saját érzésével, empatikus módon átérzi a másik oldal érdekét is, és nem a mennyiségért tesz meg mindent, hanem a minőségért.

Amikor nők pénzről gondolkodnak, pénzt kapnak és költeni kezdik akár élőben, akár gondolatban, végigveszik a családot, rokonokat, a rászorulókat, a hitellel rendelkezőket, és igyekszenek mindenkinek jót tenni.
A nőket  egyenesen meg kell tanítani az önzőségre, na nem az egészségtelen önzőségre, de arra, hogy gondoljanak magra is. Vagyis a túlzott önzetlenségről kell a középvonal felé elvinni őket – mert alapból mindenkit mentenek előbb, mindenkinek előbb adnak.
A nők jobbak anyának, mint az apák, mármint anyának. A nők csodás emberek, és igen, el vannak maradva a pénzkeresetben az átlagtól. Többnyire azért, mert nem is hajlandóak tenni és eleget tenni azért, hogy bármi áron pénzt keressenek.

Jó, hogy a világunk változik. A női módok, a legyen mindenkinek jó szemlélet, a win-win szituáció terjed a világban, és csodálatos térhódítás előtt áll.
Itt látható és érezhető a női pénz térhódítása, itt a lehetőség, sőt a felvállalt felelősség tudatában a kötelezőség is, hogy nők női módon keressenek pénzt. Nem az ellesett férfi kemény és mindenkit letarolunk módokon. Nem a minden és mindenki feláldozható a munkahely és a vállalkozás oltárán. Nem a valami helyett keresek pénzt, hanem a valami mellett. A gyerek mellett, a társam mellett, a kutyám és a hobbim mellett, a lelkem jólléte mellett, az elveim fennmaradása, sőt virulása mellett.
Mit gondolsz erről? Mi a te tízes listád a lottóötös elköltésére? Ha még nincs, akkor is szedd ide össze! Bár mindannyian tudjuk, hogy elég kicsi az esélye annak az ötösnek,mégis, lehet hogy aki megnyeri, megnézi, mi itt mire is költenénk – ezért aztán kérlek osszad is meg a cikket nőtársaid körében.

Kozma Emese Kinga
Itt állok a Női Pénz küldetéssel. El kell mondanom mindenkinek, hogy a világ változóban van. A pénz, ami nem rossz, nem jó, csak egy eszköz, ami sok szinten áthatja világunkat, most ennek az eszköznek a használata szintén változóban van. Tiszteljük meg egymást azzal, hogy megtartjuk ezt az eszközt, de lebontjuk róla a rossz beidegződéseket, és ráaggatjuk a jókat, a bajtársiasságot,  az értéknyújtást, a segítséget, a dupla és tripla nyerő lehetőséget, az ajándék érzését, a körbeölelését, a minden jóval ellátásét, a finom ételekét, a meleg lakásokét, és az együtt űzött hobbik érzetét. A NŐI KÉZ a legjobb hely, ahol a Pénz lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése