2015. augusztus 19., szerda

Takarítás természetesen

M. Évi írása:

Manapság számtalanféle vegyszer elérhető a boltok polcain. Mindenkinek megvannak a bevált termékei, hogy mire esküszik, amivel el lehet érni a kívánt eredményt. Érdemes azonban jobban utánanézni annak, hogy otthonunkat hogyan varázsolhatjuk tisztává természetes, vegyszermentes, költséghatékonyabb szerek segítségével.
Most ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.

1.      Ecet

Fertőtlenítő hatású, melyet használhatunk a mosdó, wc, csempe, kád tisztításához. Mosogatás utáni üvegedények, poharak öblítésére, mely hatékony foltmentesítő. A mosógépet átmoshatjuk vele, ami fertőtleníti azt és oldja a vízkövet. Ruhák öblítéséhez 100%-os tisztaság illóolajjal elkeverve fertőtleníti és lágyító hatású. Ablaktisztításnál szórófejes üvegbe töltve remekül oldja a szennyeződéseket.

2.      Szódabikarbóna

Hűtőbe téve szagtalanít. Súrolószerként kiválóan oldja a szennyeződéseket. Felmosásnál is használhatjuk a felmosó vízbe öntve, 100%-os tisztaságú illóolajjal együtt.

3.      Citrom

Zsíroldóként használhatjuk, mosogatáshoz, gáztűzhelyre, illetve szagtalanítóként a hűtőbe, vágódeszkára. Remek vízkőoldó, fertőtlenítő, emellett fémek tisztítása is alkalmas.

4.      Mosószóda, Mosószappan

A mosószódával kiválthatjuk a mosóporunkat. A mosószappanból, lereszelve, 1:6 arányban ásványvízzel felöntve, majd 1-1,5 órán át főzve, kis lángon, remek mosógélt kapunk. Kárpit és szőnyegtisztításhoz is alkalmasak.

5.      Méhviasz és olívaolaj

Bútorápolóként használhatjuk őket, egy kis rongy segítségével. Fényességet kölcsönöz és védelmet nyújt a fa felületeknek.

6.      Teafaolaj

Felmosó-vízbe, öblítővízbe - ecettel oldva, illetve a wc fertőtlenítésére alkalmas, kellemes illatot biztosítva. Szórófejes flakonba töltve, vízzel hígítva kiváló légfrissítőt készíthetünk belőle, ugyanígy használhatunk bármilyen más illatú (100%-os tisztaságú , pl. eukaliptusz, rózsa, levendula) olajat is.

7.      Szárított levendula

Használhatjuk a molylepkék elűzésére ruhásszekrénybe, illetve illatosítóként kis párnácskákba töltve.

Mindig végezzünk próba tisztítást egy kis felületen, mielőtt elkezdenénk alkalmazni!

M. Évi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése