2015. október 28., szerda

Ízisz útja - női kör

Ízisz, az egyiptomi hitvilág szerint a Nagy Istennő, az Örök Nő, mely minden nőben ott lakozik valahol mélyen. De a nővé válás útja hosszú és rögös, mire eljutunk a kiteljesedéshez.
Petra írása:
A kezdetek:
Amióta az eszemet tudom, mindig is fiús lánynak tartottam magam. Kislányként babák helyett matchbox kisautókkal játszottam, szoknyával ellentétben a nadrágot részesítettem előnyben. Mivel alapvetően duci kislány voltam, a szüleim a kinézetem helyett inkább a szellemi teljesítményemet részesítették előnyben. A tanulmányi eredményeim hoztak elismerést, éppen ezért az öltözködésemet teljes mértékben elhanyagoltam. Eme rossz szokásom végig kísért a középiskolai éveken is, amikor sziklaszilárd meggyőződésem volt afelől, hogy a fiúk - akik tetszettek nekem - az okos nőkre buknak, tehát mit számít a külső (farmer, póló), ha egyszer 4,5-5-ös átlagom van. Sajnos a ló elszaladt velem, mert egy okos nő valóban vonzó tud lenni, ellenben egy okoskodóval – ez utóbbi voltam én.

A felismerés:
Érdekes módon csak a főiskolás éveim vettem észre a fiúk szemében az érdeklődést, ott éreztem először, hogy jé, nem is olyan gáz dolog az a +5 kg, hiszen még így is bejövök nekik. Persze akkor még messze voltam attól, hogy bármilyen párkapcsolatom legyen. De a női önbizalmam szépen növekedett; jött az első kapcsolat, az első „szerelem”… Ahogy mondják, nincsen rózsa tövis nélkül, szerintem kevésbé tudnak belegázolni egy nő lelkivilágába, mint amikor „élete párja” azt fikszírozza, hogy vajon tud-e gyereket szülni vagy sem, mindezt pár hónap járás után. A kapcsolat természetesen rövid életű volt, én pedig mintegy újjászületve kerestem a következő lehetőséget, aki megerősít abban, hogy igenis vonzó, jó nő vagyok a húszas éveim közepén.
A bukás:
2013 ősze csodás időszaknak bizonyult az életemben. Új munka, új szerelem. Minden csodásan alakult, kerülgettük egymást a sráccal, úgy tűnt kölcsönös a szimpátia, de az az istenverte randi csak nem akart összejönni. Nem értettem az okát, hiszen ha bejövök neki, mi a fenéért nem hív el? És akkor benyögte végre: az öltözködésem. Koravénnek tűnök, erősek a színek, nem tud hova tenni. Ezt akkor életem legnagyobb tőrdöfésének éreztem, nem is a külső miatt, hanem hogy „életem szerelme” konkrétan öregnek titulált az öltözködésem miatt. Ezt pedig a női hiúságom már nem volt képes elviselni. Még abban a hónapban találtak egy polipot a méhemben. Ekkor döntöttem úgy, hogy változtatnom kell. És változtatni is fogok a dolgokon.

A felemelkedés:
Következő tavasztól kezdtem magamban keresni a kérdésekre a választ a saját nőiességemmel kapcsolatban. Az rendben van, hogy biológiai értelemben nő(stény) vagyok, de vajon belül, a lelki oldalon is? Mitől nő a nő? Hol a határ az egyes szerepek (pl. az anya és a kurva) között? Mi a helyzet a saját szexualitásommal? Eközben pedig tudatosan építettem a saját designomat, egy év alatt lecserélve a teljes ruhatáramat. Színes, virágos szoknyák, olyan merész színek, mint a pink, rózsaszín, melyeknek több, mint 2 évtizedig ellenálltam, holott nagyon is testhez álló nekem. Ekkortájt kezdtem járni női körbe, hogy nőkkel találkozzam, ismereteket szerezzek, tanuljak és fejlődjek.
Ízisz útja:
Az egyéves „kurzus” alatt azonban nem csak saját magamat fejlesztettem, de rájöttem, hogy igenis nagy szükség van erre a térre, amit a női kör tud adni. Így 2015 őszétől saját kört alapítottam, melynek az Ízisz útja nevet adtam. Ennek a női körnek az a célja, hogy minden olyan lányból, nőből, asszonyból kihozzuk a maximumot, hogy megélhesse a saját nőiességét ebben a mai, zavaros világban. A mottónk: „Ébreszd fel magadban a Nőt, éld át a csodát, hogy Nő vagy!” Itt végre lehetőség van arra, hogy őszintén elmondhassa az ember lánya mindazt, ami belül van – legyen az jó, vagy rossz érzés -, tanácsot kérhet másoktól és adhat is másoknak. Emellett nagyon fontosnak tartom, hogy olyan dolgokat is megmutassunk, megtanítsunk egymásnak, amik a nőiességhez köthetőek; mint pl. a rajzolás, festés, kerámiázás, a főzés, a kézimunka vagy éppen a pénz tudatos és gazdaságos beosztása. Fontosnak tartom, hogy helyre rakjuk a fejekben az egyes női szerepek tudatos és nem tudatos vállalását, hogy feloldozzuk és meggyógyítsuk az olyan női betegségeket, mint a szégyenérzet, a bűntudat és vele a női fájdalomtestet is (ami olyan téveszmék felbukkanását hozza újra és újra, mint a feminizmus, nősovinizmus). A körbe mindenki hoz valamit magából, belead, így lesz sokszínű és változatos, legyen az karrierút (pl. írás), hobbi művészet (pl. tánc) vagy épp háztartásvezetés.

Az első alkalommal arra voltam kíváncsi, kinek mit jelent a nőiesség, nőiség fogalma. Hogyan tudná saját magára leképezni a fogalmat. Jó volna tudni, mit gondol erről egy magyar XXI. sz-i modern nő. Ez kérdés minden alkalommal el fog hangzani, így nem kell aggódni azoknak sem, akik lemaradtak valamelyik alkalomról. Ezen kívül tervezem, hogy táncolhassunk, zenét hallgassunk, mert ezek a dolgok gyönyörűen tudják stimulálni és felszínre hozni a női energiákat, amik bennünk szunnyadnak. 
A női kör  jelenleg egy zárt Facebook-csoportként működik, melynek minden hónapban van egy találkozója. A helyszín mindig az adott hónapban megtervezett „program” függvényében alakul (pl. a decemberi saját otthonomban lesz, mivel a sütés-főzéshez ott tudok elég nagy konyhát biztosítani). A programok alapvetően ingyenesek, esetleges költségek felmerülhetnek, mint pl. terembérlés vagy egyéni fogyasztás után.
A következő női körös találkozó időpontja rendhagyó módon most október végén (okt. 25.) várható, egyébként minden hónap második hétvégéjén, szombaton vagy vasárnap.
Petra
(fotói: Petra)

4 megjegyzés:

  1. Kedves Petra, ilyen körök, találkozok országszerte vannak? Honnan tudok tájékozódni arról melyik városban, mikor lesznek?
    Köszönöm.
    Gabi

    VálaszTörlés
  2. Kedves Petra!

    Érdekes, amit leírtál. A találkozókon való részvétel talán kicsit fura lenne, hiszen férfi vagyok, és nem tervezek nővé válni. De ha van weboldalatok, fórumotok, ahol lehet eszmecserét folytatni, szívesen megtenném. Feltételezem, hogy kíváncsiak vagytok, mit gondolnak a nőkről és a nővé válásról a férfiak :)
    Üdvözlettel,
    István

    VálaszTörlés
  3. Kedves Gabi! Nem, egyenlőre kizárólag Budapesten tartok női kört. Helyileg a VII. kerületben, minden hónap 2. hétvégéjén.
    üdv, Petra

    VálaszTörlés
  4. Kedves István! Weboldalunk egyenlőre nincs, mert még csak most kezdődött az egész projekt. Fórum pedig kizárólag a nőknek van - ahogy írtam a cikkben, zárt Fb csoport. Elképzelhető, hogy ha a női kör kiforrja magát az évek során, lesz majd lehetőség koedukált körökre is, ahova természetesen férfiakat is meghívunk, de egyenlőre ez még nem lehetséges, mert a lányok lelke gyógyulófélben van, és a férfi energia csak összezavarná őket. Ha azonban szeretnéd, ide a cikk alá kommentbe elmondhatod a véleményed, én nagyon szívesen meghallgatom és ha jónak ítélem, továbbítom a többi hölgynek.
    Üdvözlettel,
    Petra

    VálaszTörlés